Veletrhy SOLAR PRAHA a STŘECHY PRAHA již za dveřmi

• Výroba elektřiny: 2 341 MWh
  • Podíl OZE: 22,8 %

6.2.2020, 10:00 - 8. 2. 2020, 16:00

Zveme Vás na veletrh obnovitelných zdrojů a úspor energií SOLAR PRAHA, který proběhne 6. – 8. 2. 2020 v PVA EXPO PRAHA Letňany.

Veletrh obnovitelných zdrojů a úspor energií SOLAR PRAHA, který proběhne 6. – 8. 2. 2020 v PVA EXPO PRAHA, přinese mimo jiné nejčerstvější informace z oblasti domácí, ale i „firemní“ fotovoltaiky. Koná se v souběhu s 22. ročníkem největšího veletrhu pro stavbu a renovaci střech v ČR STŘECHY PRAHA. Společným tématem je „střecha jako zdroj úspor energie“. Připraven je rozsáhlý doprovodný program. K dispozici je vstupenka se slevou 50 %.

Návštěvníci se mohou těšit na nabídku komplexních řešení ve využívání obnovitelných zdrojů energie. Zazní například praktické zkušenosti z ročního provozu fotovoltaické elektrárny na rodinném domě, co lze očekávat, jaké jsou výhody a limity, proč je důležitá akumulace, jak optimálně využívat vyrobenou elektřinu a jaké dotace lze čerpat. Dalším tématem jsou virtuální baterie. Inspirující bude jistě i přednáška „Více energie do škol, dětem i učitelům“. Sobotní blok s názvem „Fotovoltaika pro začátečníky a mírně pokročilé“ bude uzpůsobený široké veřejnosti.

PORADENSTVÍ ZDARMA

Na veletrhu budou k dispozici bezplatná širokospektrá poradenská centra, kam mohou všichni návštěvníci přijít konzultovat své dotazy ve všech oblastech výstavby a využívání obnovitelných zdrojů energie. Garanty těchto center jsou ČKAIT, ČVUT v Praze, Česká fotovoltaická asociace,  EkoWATT a Cech klempířů, pokrývačů a tesařů ČR. Novinkou je poradenství na stánku Úřadu průmyslového vlastnictví a dále poradenství v oblasti využití dronů ve stavebnictví.

STŘECHY PRAHA

Rozsáhlý program nabídne veletrh Střechy Praha. Novinkou je přednáškový blok „Využití střešních plášťů pro běžný život“ řešící problematiku pochozích plochých střech. Proběhne 21. ročník mezinárodní konference Izolace, 6. ročník fóra Dřevěné konstrukce. Nabitý bude program předváděcí arény v rámci Festivalu dřeva a nářadí včetně atraktivních praktických ukázek nástrojů a řemesel. Na aktuální dění ve společnosti naváže konference k 3. a 4. fázi EET. Novinkou jsou témata o moderních trendech zaměřování střech a využívání dronů.

www.strechy-praha.cz